Jestem właścicielką hotelowej restauracji, która każdego dnia wydaje setki posiłków. Choć moja praca sprawia mi ogromną satysfakcję, to jednak muszę również przyznać, że niesie za sobą ogromną odpowiedzialność. Na przestrzeni ostatnich kilku lat gruntownie zmieniliśmy całe nasze menu i obecnie serwujemy jedynie zdrowe, ekologiczne dania i potrawy. Nie każdy zdaje sobie jednak sprawę z tego, że pieczywo bogate w zdrowe ziarna niekiedy bardzo ciężko się kroi. Musieliśmy więc zdecydować się na zakup profesjonalnej krajalnicy, która usprawniłaby naszą pracę.

Zalety noży do krojenia chlebów 

noże do krajalnic chlebaNa samym wstępie muszę zaznaczyć, że największy problem z wydaniem wszystkich potraw dla hotelowych gości mieliśmy zawsze ranem. Otwieraliśmy hotelową restaurację punktualnie o ósmej rano. Świeże pieczywo dostarczano nam natomiast zaledwie godzinę wcześniej. Oznaczało to, że mieliśmy bardzo mało czasu na pokrojenie często bardzo twardego pieczywa razowego, w którym znajdowały się m.in. twarde pestki słonecznika. Nic więc dziwnego w tym, że pokrojone w pośpiechu pieczywo nie prezentowało się zbyt apetycznie. Wybawieniem okazały się dla nas nowoczesne noże do krajalnic chleba, które zakupił dla nas właściciel hotelu. Pamiętam doskonale ten pamiętny poranek, kiedy przyszłam do pracy o świcie, a w kuchni ujrzałam piękną, nowiutką krajalnicę do chleba. Od razu przystąpiłam wówczas do nauki obsługi sprzętu, który ku mojej radości okazał się bardzo łatwy w obsłudze. Wszystkie ostrza działały bez zarzutu, dzięki czemu krojenie nawet najtwardszego pieczywa zajmowało zaledwie kilka sekund. Warto również wspomnieć o tym, że pokrojone kawałki pieczywa dzięki precyzyjnym nożom prezentowały się nad wyraz apetycznie. Nasi hotelowi goście od razu zwrócili uwagę na to, że pieczywo prezentuje się bardzo estetycznie, zmianę tę dostrzegł nawet właściciel hotelu. Zakupione przez nas noże do krajalnic chleba wykonano z najwyższej jakości materiałów, które charakteryzowały się najwyższymi parametrami dostępnymi obecnie na rynku. Warto również zaznaczyć, że do śliskiej powierzchni noży nie przywierały żadne okruszki i ziarna, dzięki czemu sprzęt ten znacznie łatwiej można było czyścić. 

Nowoczesna krajalnica okazała się dla nas prawdziwym wybawieniem. Bardzo cieszy mnie to, że w jakimś stopniu przyczyniłam się do tego, że nasza restauracja tak dobrze funkcjonuje. W końcu to właśnie ja nalegałam na zakup profesjonalnego sprzętu, który pozwoliłby nam wydawać szybciej śniadaniowe dania. Cieszę się, że moje sugestie zostały wysłuchane.